Renault Sport RS 01 gaat racen in 2015

Renault Sport RS 01 gaat racen in 2015De spectaculaire racewagen van Renault trekt volgend jaar het circuit op voor het nieuwe World Series by Renault kampioenschap!

De Renault Sport R.S. 01 ziet er momenteel nog uit als een futuristisch concept, maar zal in 2015 vriend en vijand gaan verbazen op het circuit. Dankzij het veelvoudig gebruik van koolstofvezel is het gewicht beperkt tot minder dan 1.100 kg, terwijl de 500 enthousiaste paarden geleverd worden door een 3.8-liter V6 met dubbele turbo’s. Inderdaad, hetzelfde blok waarmee de Nissan GT-R al enkele jaren zich bovenaan de klassementen mag nestelen.

Voor het design werd er beroep gedaan op de kunsten van de Nederlandse huisdesigner Laurens van Acker, volgens hem is de R.S. 01 het resultaat van de samensmelting van het DeZir concept uit 2010 en een Formula Renault 3.5 bolide. De focus lag op een optimale aerodynamica en met behulp van de vele verluchtingsgaten moet de motor ook ten alle tijden voldoende zuurstof krijgen. De gigantische spoiler achteraan voorziet voldoende downforce, wat meer dan welgekomen is op een circuit.

De legendarische racepiloot – en Fransman – Alain Prost is motorsportambassadeur voor Renault en levert de nodige lof voor de nieuwe R.S. 01. Zijn naam prijkt dan ook op de zijflank van het eerste productie-exemplaar. Kan je niet meer wachten tot 2015 om deze Fransman in levende lijve te ontmoeten, rep je dan naar het Autosalon van Moskou, daar beleeft de R.S. 01 immers zijn wereldpremière!

Of wel met deze hardcore racer een voorbode krijgen voor de volgende generatie Renault Mégane en bijhorende derivaten is misschien te kort door de bocht, al krijgen we hier waarschijnlijk wel een mooie designpreview. Ook de nieuwe generatie Laguna – berline én coupe – zouden hiervan afgeleid kunnen worden, wat belooft voor de toekomst!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...