Volvo bevestigt driecilinders

Volvo Hybride
Van vijfcilinder naar driecilinder: ook Volvo geeft toe aan downsizing.

Nog niet zolang geleden werden Volvo’s niet enkel geassocieerd met veiligheid, maar ook met aangename vijfcilinders. Ondertussen maakte het motorengamma echter plaats voor heel wat nieuwe viercilinders en nu bevestigt Volvo dat ook een nieuwe serie driecilinders nog voor het eind van het decennium haar intrede zal doen. De eerste wordt een benzinevariant die vanaf 2016 op de markt komt.

Zowel de S60, V60 als compacte SUV’s zullen de toevoeging van de 1.5-liter turbomotor krijgen, al lijkt het ons ook perfect logisch dat de kleinere V40 de zuinige krachtbron aangemeten krijgt. Het worden tegelijk motoren die aan de basis liggen van een hybridisatie, die zich in de komende jaren zal ontplooien. Verder zullen de Drive-E viercilinders elke twee jaar een vermogensupgrade krijgen. (Via: Autocar)

Volvo driecilinder 2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...