Impressie: Alfa Romeo 6C

Alfa Romeo 6C Coupe
Alfa Romeo viseert de Jaguar F-Type Coupé en komt binnenkort misschien wel met een 6C op de proppen.

Alfa Romeo is duidelijk op weg naar het sportieve en roemrijke verleden van weleer. Met de nieuwe 4C maakten de Italianen duidelijk een statement, al hoeft het daar duidelijk niet bij te blijven. Eens de trein immers in de goede richting gaat, is het kwestie van op tijd enkele wagons aan te pikken. Een daarvan zou de Alfa Romeo 6C worden, een coupé met de looks van de Maserati Alfieri Concept die het gevecht zal aangaan met de Jaguar F-Type Coupé en zelfs de Porsche 911.

Volgens zekere bronnen komt deze nieuwkomer al in 2017, maar we weten allemaal hoelang bijvoorbeeld de Giulia al aangekondigd wordt en dat we er nog steeds geen gezien hebben. Als hij er komt, dan zal de 6C een verkort chassis van de Maserati Ghibli gebruiken en ook de 3.0-liter twin-turbo V6 daarvan lenen. Vanzelfsprekend nog iets pittiger, het vermogen zou wel eens tussen 480 pk en 520 pk kunnen schommelen. Geen voer dus voor de basis F-Type, maar eerder voor de F-Type R Coupé.

Verwacht echter niet dat de 6C goedkoop zal zijn, noch dat er een hele vloot van gebouwd zal worden. De Alfa 6C wordt net als de 4C en 8C in uiterst gelimiteerde aantallen gebouwd. Een cabrio-versie komt er sowieso ook wel, maar die zal nog exclusiever zijn. (Via: AE)

Alfa Romeo 6C Coupe Preview

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...