Spyshots: Ferrari 458 Italia facelift [458T]

Spyshots: Ferrari 458 Italia facelift [458T]Volgend jaar krijgt de begeerlijke Ferrari 458 Italia een facelift, naast enkele visuele wijzigingen zouden we ook een V8 mét turbo mogen verwachten.

Sinds kort kan je in Maranello ook je handtekening plaatsen onder een bestelbon voor een Ferrari met turbomotor, al wat dat geleden sinds de machtige F40. Met die extra luchtstroom en wat hokus spokus binnen het motormanagement kan je bijzonder stevige waardes tevoorschijn toveren zonder een hoge CO2 uitstoot, ook Ferrari zwicht duidelijk voor de strenge milieuvoorwaarden en gerelateerde pestbelastingen.

De volgende generatie zou dus omgedoopt worden tot 458T of 458M met respectievelijk de T van Turbo en M van Modificata, visueel zou alles er ook wat opgefrist voor de dag komen. Momenteel heb je 570 pk ter beschikking uit een 4.5-liter V8, de nieuwe zou daar met gemak 100 paarden bovenop kunnen doen. Altijd goed voor de pk-fanboys, gezien de krachtige concurrentie uit Woking lijkt het ook strategisch een goede zet. Het interieur van deze Italiaanse straatracer krijgt uiteraard ook een update, de komst van de Apple CarPlay wordt ons in de wandelgangen toegefluisterd.

Wanneer Ferrari naar buiten komt met deze ingrijpende update is niet duidelijk, al hebben de twee grote autosalons in 2015 – Genève en Frankfurt – naar goede gewoonte de meeste kans. De dakloze Spider zal ongetwijfeld vrij snel volgen, al vermoeden we dat de 458 Speciale nog een tijdje atmosferisch door het leven zal gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...