Impressie: BMW X2

Impressie: BMW X2Van een BMW X2 is momenteel nog geen sprake, maar in de nabije toekomst kan daar verandering inkomen!

Met de recente reorganisatie van het modellengamma van BMW krijgen we een mooi beeld van hoe ze in München de toekomst zien, al zijn er hier en daar nog gaatjes. Na het X5 en X6 duo volgde er nog niet zo lang geleden een nieuw samenwerkingsverband tussen de X3 en X4, een logisch vervolg is ook een coupé-achtige X1 variant die dan de X2 naamgeving zou kunnen krijgen. Volgens de geruchten ligt het ontwerp al op tafel bij het management, al zoekt men nog naar een doordachte businesscase om de komst van deze driedeurs goed te onderbouwen.

Motorisch kan de huidige line-up zonder probleem overgenomen worden gezien de visuele wijzigingen zich enkel achteraan afspelen met een licht aflopende daklijn. Dit heeft zijn gevolgen voor de achterbank en de bagagecapaciteit maar schenkt de wagen wel een meer sportieve lijn, dankzij de Photoshopskills van theophiluschin kunnen we al een vrij waarheidsgetrouwe impressie bezien.

In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat de xDrive vierwielaandrijving standaard zal zijn terwijl je gelukkig toch nog een keuze krijgt tussen een handbak met 6 verzetten of een achttraps automaat. Als deze X2 Sports Activity Coupé groen licht krijgt van de BMW top hebben ze alvast een gedroomde premiumspeler binnen het segment van de crossovers naast de Range Rover Evoque, bij Mercedes kijken ze momenteel nog even de kat uit de boom met hun GLA Coupé.

Impressie: BMW X2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...