McLaren onthult de P1 GTR Concept [extreem]

McLaren_P1_GTR_HeaderMcLaren beloofde ons 2 maand geleden een straffere variant van de P1 en voegt nu de daad bij het woord. De P1 GTR Design Concept heeft het daglicht gezien en verbaast jong en oud!

De nieuwe GTR is – hoe kan het ook anders – gebaseerd op de reguliere McLaren P1 hypercar. Het grote verschil? De GTR werd ontwikkeld als circuitwagen, waardoor het mogelijk werd om nog extremer te gaan. En extreem is hij! Met een 1.000 pk sterke 3,8-liter V8 motor verlegt McLaren nogmaals haar grenzen en geeft het de concurrentie het nakijken.

Prestatiecijfers zijn nog niet beschikbaar, maar als je de lijst van aanpassingen bekijkt, heb je die cijfers helemaal niet nodig. McLaren voorziet zijn nieuwe P1 GTR van slicks geïnspireerd vanuit de circuitwereld, heeft de rijhoogte en vering volledig herbekeken en heeft de wagen (tot zover dit nog mogelijk was) een extra supplement aerodynamica gegeven. Dit in combinatie met enkele technologische hoogstandjes zoals de IPAS (Instant Power Assist System) en een DRS (Drag Resistance System) kan enkel topprestaties opleveren.

Ook het exterieur heeft enkele aanpassingen gekregen. De achteruitkijkspiegels hebben een andere plaats gekregen om de aerodynamica en het zicht te verbeten. De achterspoiler ziet er nog hetzelfde uit maar werkt vanaf heden samen met het DRS. Volgens de ingenieurs van McLaren zou dit een grote verhoging van downforce opleveren. Iets wat het meest tot zij recht komt als je met hoge snelheid de bochten ingaat.

McLaren laat weten dat de wagen vermoedelijk in mei 2015 in productie zal gaan. Van zodra de laatste gewone P1 van de band rolt, kan de productie van de GTR van start gaan. Voor de welvarende medemens die zijn nieuwe droomwagen ontdekt heeft, is er echter slecht nieuws. De wagen is alleen te koop voor de eigenaars van een “standaard” P1. McLaren verwacht dan ook maar een oplage van 25 à 30 stuks. De prijs voor dit pareltje? Een kleine 2,5 miljoen euro…

MacLaren_P1_GTR_Pebble_Beach

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...