Teaser: Skoda Fabia

Skoda Fabia Teaser
Skoda warmt ons met enkele nieuwe teasers op voor de nieuwe Skoda Fabia .

De derde generatie Skoda Fabia komt er spoedig aan. We zagen al een schets en diverse spyshots, maar aan de teaser-campagne te zien komt de onthulling steeds dichter. We verwachten de officiële foto’s eerstdaags, het eerste publieke debuut volgt op het Autosalon van Parijs in oktober.

Vanzelfsprekend zal de Skoda Fabia heel wat onderdelen gemeen hebben met de Volkswagen Polo. LED dagrijlichten en verdonkerde achterlichten kunnen we sowieso verwachten, maar natuurlijk komt voorop de typische Skoda-grille. Ondanks het leuke Race Blue exterieurkleurtje komt er geen RS-variant meer, maar blijft de nieuwe Fabia onderhuids een braaf baasje.

We krijgen immers een volledige EURO6-conforme line-up beginnend bij een 1.0-liter driecilinder met 60 pk, ook wel bekend uit de Skoda Citigo of Volkswagen Up!.  Daarnaast wordt er aan benzinekant nog een 1.2-liter TSI aangeboden met 120 pk, terwijl aan dieselzijde de nieuwe 1.4-liter turbodiesel met 75 pk of 105 pk zijn intrede doet. De 75 pk-versie zal er ook als GreenLine komen en amper 3,1 liter/100 kilometer verbruiken. (82g CO2 per km). Weinig spannende keuzes dus, al moet de gewichtsbesparing van zo’n 65 kilogram en zijn totaalgewicht van zo net geen 1.000 kilogram toch een vlot rijgedrag kunnen verzorgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...