Nissan 370Z wordt hybride

Nissan 370Z Nismo facelift
Nissan werkt hard aan een opvolger voor de 370Z, die volgens Australische media een motor van Mercedes zal lenen.

Terwijl wij nog watertandend uitkijken naar een ritje met de 370Z Nismo, werkt Nissan zelf ondertussen naarstig verder aan een opvolger van het sportieve icoon. Die krijgt naar verluidt de naam “Z35” en zou nog meer dan de huidige generatie ingezet worden als een globale veroveraar. Voor de open versie wordt er zelf gespeculeerd over een targa-versie. Alleen zullen we nog even geduld moeten hebben, want een conceptversie verwachten we maar volgend jaar op de Tokyo Motor Show.

Onder de motorkap mogen we ook enkele verrassingen verwachten, want volgens Australische media krijgen we een instapper met Mercedes-motor. Die 2.0-liter turbo kennen we al uit de Infiniti Q50 en zou samen met een elektromotor toch nog een zeer bevredigend vermogen neerzetten.

De V6 wordt echter niet volledig verloochend, al wordt de huidige 3.7-liter wel vaarwel gewuifd. Een nieuwe 3.0-liter turbo, eveneens afkomstig van Mercedes, zou een dikke 408 pk leveren. Ook hier zorgt een elektromotor voor wat extra pit en een lagere rekening aan de pomp. (Via: Motoring.com)

Nissan 370 Z 2011 - 17

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...