Officieel: Bugatti Veyron Vitesse – Ettore Bugatti Edition

Officieel: Bugatti Veyron Vitesse - Ettore Bugatti EditionHet laatste luik van de Les Légendes de Bugatti is een eerbetoon aan de founding father van het prestigieuze merk!

Om de verkoop van de laatste Veyron’s wat aan te zwengelen kwam Bugatti met een reeks special edition’s, allen opgedragen aan iemand die iets verdienstelijk heeft gedaan voor het merk. We zagen al de Black Bess, Rembrandt Bugatti, Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti en Meo Costantini passeren, op de laatste reeks van drie exclusieve exemplaren werd de naam van Ettore Bugatti gekleefd.

Gezien er enkel nog maar Veyron Grand Sport Vitesse’s overbleven, werd deze dakloze snelheidsmaniak gekozen als donor. Met maar liefst 1.200 pk en 1.500 Nm heeft niemand iets te klagen. Dankzij een handgepolijste aluminium body met blauwe koolstofvezel accenten heb je ook visueel een bijzonder aangename creatie, de wagen is bovendien gebaseerd op de eigen wagen van Ettore Bugatti: een Type 41. Binnenin krijg je een vrij bruin geheel met chroom accenten, de dansende olifant die we al zagen bij de Rembrandt – broer van – zien we hier ook. De grote velgen met een diamantmotief werden speciaal voor deze Légendes de Bugatti ontwikkeld.

Elke Bugatti Veyron met een basisprijs van een miljoen euro kan gecatalogeerd worden onder de noemer “duur”, maar voor deze special edition moet je toch nog wat dieper in je buidel tasten. Als jij 2,35 miljoen euro over hebt voor deze unieke creatie, rep je dan snel naar D’ieteren om eens te gaan praten. Wil je de unieke kans om alle Légendes eens bij elkaar te zien zeker niet missen, boek dan maar snel een vlucht richting California voor het komende Pebble Beach Concours d’Elegance in Monterey.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...