Bugatti plant opvolger voor de Veyron

bugatti-veyron-headerDat Bugatti altijd meer en beter wil, is algemeen bekend. Dit gaan ze ook proberen met een 1.479 pk-monster dat zal dienen als opvolger van de huidige Bugatti Veyron.

Het heeft even geduurd, maar Bugatti neemt na 9 jaar afscheid van de welbekende Veyron. De opvolger -voorlopig nog zonder naam- zal als aandrijflijn een stevig getunede versie van de  turbo-aangedreven 8.0-liter W16 motor van de Veyron krijgen. De resultaten die ze met deze (waarschijnlijk hybride) motor hopen te halen, zijn verbluffend. Bugatti belooft 1.479 paarden onder het rechterpedaal en een topsnelheid van 460 km/h. De sprint naar 100 km/h haal je in 2,3 seconden. Dit is 0.2 seconden sneller dan de Veyron SuperSport.

De wagen is reeds in de conceptuele ontwikkelingsfase en zal vermoedelijk onthuld worden in 2016. De eerste hypercar zal een jaar later van de band rollen. Het doel van het nieuwe monster  is om het record van snelste productiewagen wat extra kracht bij te zetten. Bugatti verzekert echter dat de gebruiker toch de kwaliteit en het genot van een dagelijks bruikbare wagen zal ervaren. Het zou gaan over een monocoque volledig uit carbon met een bijzonder luxueus interieur met de nieuwste technologieën. De motor wordt in het midden van de wagen geplaatst met hoogstwaarschijnlijk enkele batterijen om de motor net dat extra te geven.

Het nieuws is eerder verrassend aangezien Bugatti eerder had aangekondigd dat het de 16C Galibier -met een vooraan geplaatste motor- niet meer in productie zou nemen. De annulatie kwam er door een gesprek met de huidige kopers van de Veyron. Deze lieten uitschijnen dat ze een nieuwe hypercar met verbeterde prestaties verkiezen boven een zeer snelle vierzitter. (via: Autocar)

Bugatti_Veyron in Gerlach_Nevada

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...