Aston Martin Rapide S & Vanquish krijgen opfrisbeurt

Aston Martin Rapide S & Vanquish krijgen opfrisbeurt MY2015Een tijdloos design en een magische badge voorop volstaan niet voor een eeuwige jeugd, daarom geeft Aston Martin de Rapide S en Vanquish een kleine update met een nieuwe achttrapsautomaat als grootste nieuwigheid.

Onder de MY2015 noemer krijgen beide V12 vlaggenschepen een deugddoende update om hun positie bovenaan het segment te blijven verdedigen. De nieuwe Touchtronic III automaat komt uit de rekken van ZF, niet toevallig dé specialist inzake snelschakelende transmissies. Samen met een kleine aanpassing in het uitlaatsysteem stijgt het vermogen een klein beetje, de Vanquish klopt nu af op 576 pk (+ 3 pk) en de Rapide S op 560 pk (+ 2 pk). Daardoor zijn beide Britten niet enkel sneller in de stoplichtsprint, ze zijn ook zuiniger qua verbruik en CO2 uitstoot. Ook het prijskaartje zal iets gunstiger voor de dag komen dan voordien, al blijven ze nog steeds weggelegd voor de echte rijken. De basisprijs in België ligt rond de €200.000 voor de vierdeurs Rapide S, terwijl je minstens €258.000 zal moeten neerleggen voor een Aston Martin Vanquish.

Dankzij verregaande personalisatie en een handmatig bouwproces heb je sowieso niets te klagen met een huidige Aston Martin, al gaan de heren uit Gaydon prat op enkele verbeteringen in het interieur. Ook werd de geluidsisolatie wat verbeterd, maar het zou ons verwonderen dat je de brullende twaalfcilinder zou willen dempen. Over dempen gesproken, de ophanging werd eveneens wat gefinetuned om zo een sublieme rijervaring te kunnen garanderen. De Rapide S krijgt in zijn MY2015 gedaante grotere remschijven vooraan dan voordien het geval was.

In de catalogus kan je ook nieuwe interieurkleuren en velgen terugvinden, bestaande exemplaren werden eveneens herzien met de recent opgedane kennis in gewichtsbesparing. Ook voor het koetswerkkleur zijn er diverse toevoegingen aan de kleurboek, we verwelkomen heel graag het Diavalo Red dat voorheen enkel weggelegd was voor de begeerlijke Aston Martin V12 Zagato.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...