Video: Autocar test de Aston Martin V8 Vantage N430

Video: Autocar test de Aston Martin V8 Vantage N430 De nieuwe Aston Martin V8 Vantage N430 moet het nog even zien vol te houden tot er een waardige opvolger komt, gelukkig bezit hij heel wat troeven..

Patriottisch als ze zijn bij Aston Martin gunnen ze uiteraard een Brits medium de exclusieve mogelijkheid om even met hun nieuwste creatie er op uit te trekken. Steve Sutcliffe – die ook al met de McLaren P1 mocht knallen – was de gelukkige, al zijn we al tevreden met de informatieve video. Desondanks de Aston Martin V8 Vantage al een poos meegaatv spreekt het design toch nog steeds de juiste taal en brult de achtercilinder op de correcte toonhoogte. Het feit dat er – optioneel – een handgeschakelde versnellingsbak in deze V8 Vantage N430 kan zitten, is bovendien ook vrij zeldzaam in sportwagenland.

Technisch gezien is deze N430 special edition identiek aan de V8 Vantage S die het doet met 430 pk en 490 Nm, al werd er heel wat gewicht bespaard dankzij het doorgedreven gebruik van koolstofvezel, kevlar en zelfs magnesium. Zowel de V8 Vantage Coupe als Roadster zijn beschikbaar als N430 – waarbij de N voor de Nürburgring staat – en je hebt als klant keuze uit 5 verschillende (kleur)thema’s als je minstens €110.000 weet te investeren. Of je vervolgens de hightech concurrentie het leven zuur zal kunnen maken valt te betwijfelen, al zal niemand het je kwalijk nemen mocht je kiezen voor deze unieke combinatie van sportiviteit, dynamiek en het legendarisch merkimago!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...