Smart ForFour Electric en Cabrio komen eraan!

Officieel: Smart ForTwo & ForFour
Mercedes bevestigt een elektrische variant van de Smart ForFour, een Cabrio werd vorige maand al aangekondigd.

Met de komst van de nieuwe Smart ForTwo en Smart ForFour is het startsein voor een hele hoop varianten gegeven. Vorige maand werden de plannen voor een ForFour Cabrio blootgelegd, een verlengde variant voor de Verenigde Staten behoort ook nog tot de mogelijkheden. Maar wat iedereen van ver zag aankomen, werd nu ook door Thomas Weber van Mercedes zelf bevestigd: er komt een elektrische ForFour.

Er komt er een, maar voor 2016 moeten we hem ook niet verwachten. Voorlopig blijft de ForTwo Electric Drive van de vorige generatie in de catalogus staan, gezien de leveringen daarvan ook maar begonnen in mei 2013. Technische details over de nieuwe Electric Drive variant zijn er nog niet, maar de vorige doet het alvast met een 55 kW elektromotor en 17,6 kWh lithium-ion batterijpakket. Goed voor een autonomie van 145 km, terwijl de nieuwkomer het vermoedelijk op alle vlakken wel iets beter zal doen. (Via: Telegraaf)

Smart Electric Drive test

Deel dit bericht:

2 reacties op "Smart ForFour Electric en Cabrio komen eraan!"

  1. CeeSsss 05-08-2014 om 14:07

    17.6 kWh, waar zijn ze toch mee bezig. En dan beweren dat je daarmee 145 km ver geraakt. Als het 80 km is, zal het al veel zijn! Waarom blijven de constructeurs toch zulke excuus-autootjes bouwen. Niemand heeft er wat aan!

    • BNNY 05-08-2014 om 14:31

      De Renault Zoë heeft toch ook maar een batterij van 22 kWh (en heel wat meer gewicht), die haalt een feitelijk bereik van 135-145 km (van een theoretische 200km). 17,6 kWh moet an sich voldoende zijn voor deze kleine Smart … al sla je wel de nagel op de kop 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...