Spyshots: Mercedes GL-Klasse facelift

Spyshots: Mercedes GL-Klasse facelift 2015De kolossale Mercedes GL-Klasse krijgt binnenkort een facelift!

Niet enkel de compacte GLK-Klasse en de grotere ML-Klasse krijgen in het komende jaar een update, ook de reusachtige GL-Klasse ondergaat momenteel in gecamoufleerde vorm nog enkele testrondes. Gezien enkel de voorbumper afgeplakt is, vermoeden we niet zodanig veel visuele wijzigingen op een nieuwe grille – met LED dagrijlichten – na, al zal alles wel wat scherper getrokken worden. Het interieur en de bijhorende gadgets gaan verder al mee sinds april 2012, dus daar verwachten we ook een technologiesprong richting de toekomst.

Motorisch verwachten we dan weer geen ingrijpende wijzigingen, al zullen de grote krachtbronnen ongetwijfeld zuiniger en efficiënter voor de dag komen. Net zoals bij de SL-Klasse verwachten we een nieuwe GL400 met een twin-turbo 3.0-liter V6 op benzine, goed voor 333 pk en een 480-tal Newtonmeters. In België is voornamelijk de GL350 BlueTec populair, al zijn er hier en daar ook enthousiastelingen te vinden voor de vierwielaangedreven GL400 en GL500. De meer sportieve fanboys gaan uiteraard voor de GL63 AMG!

In onze contreien is de Mercedes GL-Klasse eerder een zeldzame verschijning, over de Grote Plas is hij veel beter vertegenwoordigd in het straatbeeld. Desondanks hij in grondgedachte een serieuze offroader is, wordt hij voornamelijk geprezen voor zijn zevenzits configuratie, luxe en kracht. Net zoals bij de nieuwe S-Klasse zou er ook een Maybach variant voor de GL-Klasse inzitten, al ontbreken we enige officiële informatie daaromtrent. De onthulling voor de gefacelifte Mercedes GL-Klasse zal naar alle waarschijnlijkheid plaats vinden tijdens het Autosalon van Detroit begin 2015!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...