Impressie: Mercedes A-Klasse Berline

Impressie: Mercedes A-Klasse BerlineNu de gloednieuwe Mercedes C-Klasse zichzelf duidelijk overtreft is er terug wat plaats voor een nieuw model.

De vernieuwing van het Mercedes gamma begint overduidelijk zijn vruchten af te werpen, bijna alle recent gelanceerde modellen worden op applaus onthaald en vinden gretig hun aftrek bij het vermogende cliënteel. Voor de nieuwe C-Klasse werd alles uit de kast gehaald om zowel op technologisch als comfortvlak het summum binnen het segment te bieden, daardoor komt er onderaan ook wat plaats vrij in de hiërarchie.

Momenteel zit er tussen de Mercedes A-Klasse en de C-Klasse een sportief gelijnde CLA-Klasse maar die speelt misschien zijn lifestylekaart iets te nadrukkelijk uit. Een reguliere sedan – Berline volgens Mercedes – op het A-Klasse platform zou kunnen overleven in het premium landschap, de Audi A3 Berline heeft er dan per direct een uitgesproken concurrent bij. Op het vlak van prijsbeleid zou het ook geen interne strijd worden, gezien het stevige verschil tussen de CLA- (vanaf €23.000) en de C-Klasse (vanaf €32.791).

Of ze in Stuttgart onze denkwijze volgen en in de (nabije) toekomst een dergelijke creatie zullen lanceren is te betwijfelen, dankzij de digitale kunsten van theophiluschin hebben we toch al een idee wat we kunnen verwachten. Momenteel kan je naast een reguliere A-Klasse nog een CLA en GLA krijgen, al dan niet in AMG uitvoering. Binnenkort komt daar waarschijnlijk nog een CLA Shooting Break bij, een cabrio moeten we niet meer verwachten.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Mercedes A-Klasse Berline"

  1. TDB 02-08-2014 om 19:41

    Dit gaat toch te ver. Vind dit een overbodig model naast de CLA…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...