Preview: Hyundai i20 2014

Teaser: Hyundai i20 2014De compacte Hyundai i20 gaat al een tijdje mee, dit najaar krijgen we gelukkig nog een waardige vervanger!

Om het wachten tot dan te verzachten krijgen we al twee duidelijke schetsen van de sympathieke Koreanen, al hadden we al een reeks spyshots zien passeren. We krijgen zo te zien een bijzonder funky geheel, zeker in vergelijking met het ietwat doffe design van de huidige generatie. Gezien er ook hier veelvoudig gebruik wordt gemaakt van de Fluidic Sculpture 2.0 designtaal herkennen we een snuifje i10, ix35 en Santa Fe. Desondanks deze schetsen een hoge creativiteitsfactor bevatten zullen we sowieso een setje mooie velgen, grote grille en zowel voor- als achteraan grote lichtblokken krijgen op het finale productiemodel.

Dat zal voorgesteld worden op het Autosalon van Parijs begin oktober, als alles goed loopt krijgen we dus in de weken daarvoor nog enkele teasers, video’s en vervolgens the real deal. Zowel het design (Rüsselsheim) en de ontwikkeling (Nürburgring) vond plaats in Europa, we verwachten dus een scherper geheel. Ook het interieur zal ongetwijfeld opgewaardeerd worden, qua motorengamma verwachten we geen ingrijpende wijzigingen naast zuinigere en meer ecologische viercilinders. Later zullen we voor het eerst een i20 N variant krijgen die bijzonder sportief voor de dag zal komen!

Lees hier onze rijtest met de huidige generatie Hyundai i20!

Teaser: Hyundai i20 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...