Komt Porsche met een Targa Turbo?

Komt Porsche met een Targa Turbo?De Duitse premiumconstructeurs zijn niet bang om blijvend nieuwe modellen, niches en varianten te lanceren, wat denken we van een 991 Targa Turbo?

De recentste Targa versie van de Porsche 991 Carrera doet het zeer goed qua verkoopcijfers, met zijn orginele dakconstructie hij doet dan ook de vorige 997 Targa vergeten die maar half-en-half de targagedachte wist te bevredigen. Momenteel is de 991 Targa te verkrijgen met twee vermogens (350 pk en 400 pk) en steevast met vierwielaandrijving, een Turbo afgeleide lijkt dus niet zover gedacht.

Tim Hutton, een digitale kunstenaar met het flat-six hart op de juiste plaats, hielp alvast de heren uit Zuffenhausen met deze prachtige impressie. Het combineren van beide koetswerkvormen is virtueel misschien niet zoveel werk, het implementeren van de bijzonder krachtige motor (500 pk) vraagt waarschijnlijk iets meer ontwikkelingstijd. Of Porsche binnenkort een Targa Turbo – en bijhorende Turbo S – variant in het gamma zal plaatsen is een goede vraag, maar in ’88 was er alvast zo’n soortgelijke 930 Turbo SE Targa met de befaamde flatnose!

Lees hier onze retrotest met de Porsche 911 Carrera 3.2 ’87!

Komt Porsche met een Targa Turbo?

Porsche 930 Turbo SE Targa uit 1988

Komt Porsche met een Targa Turbo?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...