Spyshots: Mercedes E-Klasse 2015 [W213]

Spyshots: Mercedes E-Klasse 2015Over enkele jaren komt er een gloednieuwe Mercedes E-Klasse op de markt, momenteel halen de ingenieurs alles uit de kast om terug een dijk van een wagen neer te zetten.

Het zijn drukke tijden daar in Stuttgart. Bijna elke week krijgen we een gloednieuwe wagen, reguliere facelift of spyshots te zien. Mercedes wil duidelijk meedingen naar de titel van grootste Duitse premium constructeur. Na de lancering van de S-Klasse en C-Klasse en hun derivaten is het nu de beurt aan een gloednieuwe E-Klasse. Onderstaande spyshots tonen een sterk gewijzigde C-Klasse met een bredere spoorbreedte, verlengde wielbasis en extra lange motorkap. Op deze manier kunnen de technische ingenieurs hun werk ongestoord uitvoeren en blijft het finale design nog wat langer afgeschermd, al zullen we een gezonde mix krijgen van de twee andere steunpilaren van het Mercedes gamma.

Voor het interieur verwachten we eveneens een breed digitaal dashboard met een centrale – zwevende – console met een slimme touchpad voor de bediening. Alle bekende technologie en veiligheidssystemen uit de huidige Mercedessen zullen hun opwachting maken in de nieuwe E-Klasse, we kijken specifiek extra uit naar de komst van de Apple Car Play en de Android equivalent. Deze systemen zullen een ware openbaring betekenen voor de navigatie (argument reality!) en gebruiksvriendelijkheid, al hopen we op een sterke compatibiliteit tussen beide platformen.

Motorisch werd de terugkomst van de befaamde zes-in-lijn motoren en een stevig dieet al in de wandelgangen bevestigd, zowel aan dieselzijde als voor de benzineblokken verwachten we een 3.0-liter variant naast enkele kleinere viercilinders en hybride combinaties met diverse vermogens. Schakelen zal ongetwijfeld boterzacht geboren met de nieuwe generatie automatische versnellingsbakken met maar liefst 9 verzetten, diegene die meer grip van doen hebben kunnen waarschijnlijk terecht bij een 4Matic variant.

Ergens in 2015 zal Mercedes het doek halen van hun spiksplinternieuwe E-Klasse die de huidige generatie zal aflossen. Die W212 is al op de markt sinds 2009 en kreeg vorig jaar nog een deugddoende facelift, al vraagt dit veeleisende segment heel wat van hun luxewagens. Later krijgen we hopelijk terug een krachtige AMG variant, een nieuwe E-Klasse Coupé en vierzit’s Cabrio moet er ook wel inzitten!

Lees hier onze rijtest met de huidige Mercedes E-Klasse Hybrid en Cabrio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...