Officieel: Mercedes Vito 2014

Officieel: Mercedes Vito 2014Na de luxueuze V-Klasse heeft Mercedes nu de praktische Vito voorgesteld!

De meest functionele Mercedes voor kleine en middelgrote ondernemers komt visueel zeer straf voor de dag. Net zoals de technisch gerelateerde V-Klasse onderging hij op vlak van design en afwerkingsgraad een grote progressie, al wil de Vito voornamelijk praktisch voor de dag komen. Zo zijn er maar liefst versies met voor-, achter- en vierwielaandrijving, drie verschillende lengtes en twee wielbasissen. Ook qua bruikbaarheid zijn er diverse mogelijkheden (Panel Van, Crew, Tourer en Mixto) met een een wisselende focus op passagiersvervoer, laadcapaciteit of een gezonde mengeling daarvan.

Op het vlak van motoren zijn er 2 diesels voorhanden – 1.6-liter en 2.1-liter CDI – die met vijf verschillende vermogens naar buiten komen: 88 pk, 114 pk, 136 pk, 163 pk en 190 pk! Een manuele versnellingsbak met 6 verzetten is standaard, optioneel kan je kiezen voor de 7G Tronic Plus automaat. Omdat time = money voor een ondernemer werd er extra aandacht besteed bij de efficiëntie, het verbruik en de duurzaamheid bij de Mercedes Vito. Op vlak van technologie en veiligheid (Active Parking Assist, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, Intelligent Light System, …) werden er heel wat nieuwe systemen geïmplementeerd die we al kennen van op reguliere modellen en Mercedes is bovendien extra fier op de 8 airbags die de Vito meekreeg. Belgische prijzen zijn nog niet beschikbaar, al kan je in Stuttgart al een nieuwe Mercedes Vito bestellen vanaf 17.999 euro exclusief btw!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...