Spyshots: Renault Twingo RS

Spyshots: Renault Twingo RSGoed nieuws voor de liefhebbers van kleine scheurijzers, de Renault Twingo RS geeft alvast een eerste teken van leven!

De nieuwe Renault Twingo staat pas in september bij de Belgische dealers, nu lijkt het al vast te staan dat deze achterwielaangedreven stadswagen een groot succes zal worden. Met zijn speels rijgedrag, hippe personaliseringsmogelijkheden en scherpe prijs heeft hij heel wat troeven in de hand, een topversie van de Renault Sport afdeling zal de spreekwoordelijke kers op de taart zijn.

Net zoals zijn evenknie bij Smart zie je aan de buitenzijde dat je te maken hebt met iets sportief aan de agressieve grille, grote velgen en dubbele uitlaat achteraan. Binnenin verwachten we diverse sportieve accenten zoals bij de Clio RS en Mégane RS, al vrezen we nu al voor een beperkte hoeveelheid imitatiekoolstofvezel.

Motorisch lijkt het logisch dat de 0.9-liter driecilinder een straffere turbo aangemeten krijgt met een scherper onderstel en weggedrag. Daarnaast zijn er geruchten dat de Franse ingenieurs proberen de 1.2-liter viercilinder te implementeren, gezien de beperkte afmetingen is dat idee alvast een huzarenstukje! Wat ze uiteindelijk ook beslissen, in de loop van zijn carrière verwachten we ook terug een blauw/witte Gordini variant. Daarnaast hopen we ook op een productievariant van het Twin’Run Concept!

Lees hier onze rijtest met de vorige generatie Renault Twingo RS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...