Skoda onthult designschets voor de nieuwe Fabia

New_SKODA_Fabia_sketch headerDat de Skoda Fabia een facelift nodig had, zullen de meeste autoliefhebbers wel bevestigen. De originele designschets belooft al veel.

De schets circuleerde al even op internet maar werd nu ook bevestigd door Skoda zelf. Op de schets zien we een moderne, jeugdige hatchback. De ‘booskijkende’ lichten doen ons denken aan de Volkswagen Golf. De neus van de wagen is wel 100% Skoda met de kleine verzakking in het midden van de grille. Over het algemeen ziet de wagen er een stuk sportiever en uitdagender uit dan de huidige generatie. We mogen echter nog niet te snel victorie kraaien. We moeten namelijk in ons achterhoofd houden dat het maar een voorontwerp is.

Skoda laat weten via het persbericht dat nieuwe Fabia zal worden gebaseerd op het VisionC Concept. Als we dan ook de Spyshots van de Fabia erbij nemen, beginnen we sterk te twijfelen of de schets wel waarheidsgetrouw is. Wij hopen van wel, maar we vrezen van niet. De afmetingen geven ze wel mee: de Fabia wordt de volle 9 cm breder en komt 3 cm dichterbij de grond. Het interieur zou volledig onder handen genomen worden met een nadruk op personalisering.

Spyshot van de nieuwe fabia

Spyshot van de nieuwe fabia

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...