Officieel: Porsche Cayenne facelift

Officieel: Porsche Cayenne faceliftPorsche profiteert van de zwoele zomertemperaturen om hun luxueuze Cayenne van een opfrisbeurt te voorzien, grootste nieuwigheid is de komst van de Cayenne S E-Hybrid!

Deze facelift is naar Duitse gewoontes vrij beknopt samen te vatten met een scherper voorkomen, verbeterde efficiëntie van het vermogen en bijhorende verbruik plus een uitgebreide basisuitrusting. Met behulp van extra airblades krijgen de motoren ook wat meer koellucht, wat de prestaties zou bevorderen. De vierpunts LED dagrijlichten die we herkennen van de kleine Porsche Macan zijn vanaf heden ook standaard. De uitlaat werd ook geïntegreerd in de achterbumper om zo een meer esthetischer geheel te bekomen, voor het comfort te verhogen is de kofferklep bij de nieuwe Cayenne steevast elektrisch te bedienen.

De wijzigingen onder de motorkap zijn van grotere aard, zo nemen we afscheid van de V8 bij de Cayenne S en verwelkomen we een geheel nieuwe 3.6-liter V6 met twee turbo’s, goed voor 420 pk en 550 Nm. De Cayenne Turbo is ook al van de partij voor wie op zoek is naar meer, de 4.8-liter achtcilinder genereert 520 pk en een stevige 750 Newtonmeters koppel. De zakelijke rijders gaan uiteraard voor de Cayenne Diesel, die zowel te verkrijgen is met 262 pk en 580 Nm als met 385 pk en 850 Nm onder de Cayenne S Diesel noemer. Interessante sprinttijden neerzetten aan het stoplicht zal niet gigantisch hoog op het prioriteitenlijst staan van de gemiddelde Cayennerijder, toch zou je een interessante tijd kunnen neerzetten tussen de 5,4 en 8 seconden.

De meest interessantste nieuwkomer is ongetwijfeld de Cayenne S E-Hybrid die op het elan van de recent geteste Panamera S E-Hybrid verdergaat. De combinatie van een V6 benzinemotor en een elektromotor levert hier een stevige 416 pk en 590 Nm terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot 79 g/km. Zuiver elektrisch cruisen met deze terreinwagen is ook perfect mogelijk, al zal de benzinemotor na 36 kilometer het weer overnemen.

Vanaf oktober staat de vernieuwde Porsche Cayenne bij je favoriete dealer, op het Autosalon van Parijs zal je hem waarschijnlijk al kunnen ontmoeten. Omtrent een Turbo S of GTS variant werd nog niet gecommuniceerd, al verwachten we dat deze later wel zullen komen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...