Dit weekend: 24u van Spa Francorchamps 2014

Dit weekend: 24u Total Spa Francorchamps 2014 Tussen 23 en 27 juli – nu dus – strijkt het grote motorsportcircus neer in onze eigenste Ardennen voor de befaamde Total 24 Hours of Spa, een hoogdag voor de autoliefhebbers!

De Formule 1 is nog steeds het allerhoogste wat je als racepiloot kan bereiken, maar deelnemen aan de Blancpain Endurance Series op het allermooiste circuit ter wereld kan ook heel wat tellen. De lange omloop, diverse hoogteverschillen en de immense drukte op de baan maken het een zware uitdaging om de racewagens heelhuids aan de finish te krijgen. Meer dan 60 teams zijn ingeschreven met elk drie tot vier piloten strijden in diverse klassementen om de winst. Voor de Pro Cup kan er al een eindwinnaar van het kampioenschap uit de bus komen dit weekend.

Het diverse wagenpark maakt van de Total 24 Hours of Spa sowieso een interessant evenement voor de autoliefhebber, heel wat GT3 varianten van bestaande supercars staan dan ook te poppelen om zich te bewijzen. We denken dan direct aan de Audi R8 LMS Ultra, Bentley Continental GT3, Mercedes SLS AMG GT3, maar ook de Ferrari 458 Italia, Nissan GT-R Nismo en Aston Martin Vantage komen in racelivrei in actie! De nieuwelingen als de Lamborghini Huracan GT3 en McLaren 650S GT3 mochten natuurlijk niet afwezig blijven.

Desondanks de afwezigheid van echte fabrieksteams is het rijdersveld van geringe kwaliteit. Naast internationale toppers komen er ook heel wat landgenoten in actie, zo neemt Jérôme D’Ambrosio deel aan zowel de GT3 races met een Bentley als in het Formule E kampioenschap. Daarnaast vinden we Nico Verdonck – aan de zijde van Bernd Schneider – terug in een SLS GT3 en Maxime Martin in een BMW Z4 terwijl Laurens Vanthoor de winst probeert de verzilveren in zijn Audi R8 GT3 Ultra. Als diehard Belg mag je ook gerust supporteren voor BMW Sports TrophyTeam Marc VDS, Belgian Audi Club Team WRT of Boutsen Ginion!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...