Bentley Mulsanne Speed komt naar Parijs

Bentley Mulsanne ShaheenDe imposante Mulsanne is het vlaggenschip van Bentley, volgens de laatste geruchten krijgen we op het Autosalon van Parijs een snellere Speed variant!

De vierdeurs Mulsanne doet het momenteel met een 6.75-liter V8 die op zijn eentje in staat is om 505 pk en 1.020 Newtonmeter te genereren, voor de transmissie wordt er gebruik gemaakt van een ZF achttraps automaat. Deze luxueuze Bentley is daarmee capabel om tot 296 km/u te accelereren terwijl de stoplichtsprint in 5,3 seconden alreeds voorbij kan zijn. Zeker geen cijferwaarden om je over te schamen bij een prijskaartje dat de €300.000 benadert, maar toch is er ruimte voor wat meer oompf.

Net zoals bij de Contintental GT en consorten zou hier het Speed toevoegsel gebruikt kunnen worden, niet tegenstaande dat die enkel op W12 varianten werd gekleefd. Motorisch verwachten we een beperkte stijging tot een 550-tal paarden en een nieuwe stopwatchtijd van minder dan 5 seconden. Daarnaast zal de krachtige limousine ook een stevig dieet ondergaan, gezien de recente ontwikkelingen met de Continental GT3-R hebben ze in Crewe die smaak te pakken! De voorganger van de Mulsanne, de Bentley Arnage, kreeg in zijn respectabele carrière ook een soortgelijke variant onder de Arnage R en Arnage T noemer.

Op een coupé of cabriolet variant van de Mulsanne is het nog even wachten, al krijgen we in oktober op het Autosalon van Parijs met deze Speed variant de eerste tekenen van een productuitbreiding. Als je niet meer kan wachten tot dan, slechts 1 adres om nu al te gaan lobbyen om een snelle levering: Bentley Belgium!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...