Video: Jaguar maakt een speciale Tour De France F-Type

Jaguar F-Type Tour De FranceEen extra reden om vanaf nu de Tour de France te volgen: Jaguar onthult een uniek exemplaar van de F-Type Coupé die gebruikt zal worden als steunvoertuig.

De spiksplinternieuwe Special Operations divisie van Jaguar/Land Rover laat opnieuw van zich horen. Deze afdeling werd opgericht om te voldoen aan de meest exclusieve eisen van hun klanten en deze keer is het Britse Team Sky de gelukkige. Zij zullen namelijk vanaf de twintigste etappe een unieke volgwagen hebben. De F-Type Coupé werd volledig omgebouwd om te voldoen aan de eisen van het wielrennersteam.

De eerste opmerkelijke aanpassing vind je terug aan de achterzijde. Daar werd de achterruit bedankt voor bewezen diensten en zijn er twee fietsenhouders geplaatst die ook nog een stukje van het dak in beslag nemen. De ruimte die onder het nieuwe stukje carrosserie vrijkwam, hebben de ingenieurs van Jaguar gebruikt om een extra stroomvoorziening te plaatsen. Deze voorziet alle radio’s, versterkers, microfoons en schermen van de nodige hoeveelheid elektriciteit zodat de teammanager ten alle tijden contact kan houden met de renners.

Een tweede aangename aanpassing vond plaats in het interieur. De binnenkant is bijna volledig met leer bedekt in de kleuren van Team Sky en zou van ons gerust een optie mogen worden in het kleurengamma van Jaguar. Voorts vinden we nog de radio’s terug tussen de twee sportzetels. De krachtbron hebben ze bij Jaguar (gelukkig) met rust gelaten. Een 550 pk sterke 5.0-liter V8 zorgt ervoor dat de Jaguar niet zo hard zal moeten puffen als de renners om de bergen te trotseren.

De reden waarom de F-Type enkel etappe #20 zal rijden is eenvoudig te achterhalen. Dat is namelijk een individuele tijdsrit waardoor de volgwagen enkel de reservefietsen voor één renner moet meedragen in plaats van de reservefietsen voor het hele team. Hierdoor kan Team Sky de Jaguar XF Sportbreak (met plaats voor negen fietsen) even dumpen. Wij hebben hier in ieder geval geen bezwaar tegen.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Type Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...