Preview: Kia Sorento 2015

Preview: Kia Sorento 2015De nieuwe Kia Sorento zal onthuld worden op het Autosalon van Zuid-Korea in september!

De Kia Sorento is op onze drukbevolkte wegen een zeldzame verschijning , maar toch is deze grote terreinwagen zeer populair in het Oosten en in Amerika. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wereldpremière van de nieuwe generatie in het thuisland zal plaatsvinden. Het Autosalon van Los Angeles in november krijgt vervolgens de kans om de Westerse lezers een ontmoeting te bieden. Als basis werd het nieuwe platform gebruikt van onder meer de Sedona, al is deze grote MPV hier niet te verkrijgen. Om zijn terreinwaardigheid te benadrukken krijgt de nieuwe Kia Sorento uiteraard vierwielaandrijving mee.

We hebben laatstleden al een reeks spyshots zien passeren en met deze officiële schetsen wil Kia onze aandacht nog wat langer vasthouden op hun Sorento verhaal. De bijzonder grote en sportieve velgen zullen de overstap naar het productiemodel waarschijnlijk niet halen, maar de nieuwe vlakke grille, lange voorlichten en de licht aflopende daklijn maken wél een grote kans. Motorisch blijft de 2.2-liter CRDi van levensbelang voor de verkoop in Europa, de rest van de wereld zal eerder kiezen voor de 2.0-liter viercilinder met turbo of de 3.3-liter V6!

Lees hier onze rijtest met de huidige Kia Sorento!

Preview: Kia Sorento 2015

update 05/08 – interieurschets!

kia-sorento-interieur

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...