Officieel: Mazda2

Header Mazda 2Mazda onthult de nieuwe Mazda2, het SKYACTIV-wapen voor het compacte segment.

Technologie staat niet stil en de concurrentie is moordend, maar Mazda laat zich niet zo maar klein krijgen. Met concurrenten als de Volkswagen Polo, Ford Fiesta en de Toyota Yaris is het belangrijk om op te vallen. Gelukkig heeft Mazda voor deze nieuwe Mazda2 de boodschap wel begrepen en is het volledige design vertaald naar de KODO designtaal. Hierdoor ziet de nieuwe Mazda2 er veel sportiever en zelfs een beetje uitdagend uit.

Om uitdagend te zijn moet er ook een stevige portie kracht ter beschikking gesteld worden. Zoals verwacht werd ook voor de ‘supermini’ een reeks nieuwe motoren ontwikkeld binnen de SKYACTIV-filosofie. Dit vertaalt zich in een nieuwe 1.5-liter motor te verkrijgen in zowel benzine- als dieselvariant. Voor extra informatie in verband de motorkeuze zullen we moeten wachten tot de voorstelling in Parijs, maar de diesel levert alvast 105 kp en 250 Nm. Voor een klein wagentje als deze een waar plezier! Je zal bovendien kunnen kiezen tussen een handgeschakelde en een automatische versnellingsbak.

Ook het uiterlijk werd onder handen genomen en is naar onze mening meer dan geslaagd. Wie Mazda een beetje kent, herkent dan duidelijk het Hazumi-design concept. De precieze afmeting zijn nog niet bekend, maar als we mogen afgaan van het Hazumi Concept dan zouden we kunnen spreken over 4070mm lang, 1730mm breed and 1450mm hoog, met een 2585mm wielbasis. Dit zou betekenen dat de ‘supermini’ iets meer super wordt en iets minder mini. Buiten de vormgeving is ook het chassis grondig onder handen genomen. Volgens bepaalde bronnen zou de nieuwe ‘2’ een behoorlijk dieet gevolgd hebben en zo een gewicht krijgen die onder de 1.000 kg gaat. In combinatie met het nieuwe motoraanbod zou Mazda wel eens zeer zuinig prestaties kunnen neerzetten.

Over het interieur laat geeft Mazda zeer weinig informatie vrij. Het benadrukt alleen dat het interieur opmerkelijk ruimer is geworden en dat er meer gebruik is gemaakt van kwalitatieve materialen. Misschien wel interessant: Mazda voorziet de nieuwe 2 van het nieuw ontwikkelde ‘MZD Connect in-car connectivity systeem’ waar de gebruiker zijn smartphone aan kan koppelen. Wij kunnen alvast niet wachten om de vernieuwing onder de loep te nemen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...