Video: Pagani Zonda Revolucion in tweevoud

Video: Pagani Zonda Revolucion in tweevoudVeel bruter dan dit wordt het waarschijnlijk niet, twee Pagani Zonda Revolucion’s die zich voluit laten gaan op het circuit!

De Zonda is een waar meesterwerk van Horatio Pagani himself, voor het circuit ontwierp hij nog een extreme R variant die slechts 30% van de onderdelen deelde met zijn reguliere soortgenoten. Voor de doorontwikkelde R Evolucion variant werd voor de laatste keer alles uit de kast gehaald, sinds de komst van de Huayra werd het gebruik van turbo’s namelijk de normaalste zaak van de wereld. Met een beperkte productie van slechts 5 – bijzonder dure – exemplaren is de kans klein dat je er ooit twee bij elkaar zal zien, al had je laatstleden die mogelijkheid op het San Martino Del Lago circuit in het noorden van Italië!

Het vermogen van de 6.0-liter V12 werd opgekrikt tot een duizelwekkende 800 pk en 730 Nm koppelv terwijl het gewicht beperkt bleeft tot 1.074 kilogram dankzij het extensief gebruik van lichtgewicht materialen zoals titanium, magnesium en koolstofvezel. Schakelen gebeurt verplicht via een semi-sequentiële versnellingsbak met 6 verzetten en in slechts 20 ms tover je zo vlammen uit de aanwezige uitlaten. Ondertussen is de ontwikkeling van een track-focused Pagani Huayra druk aan de gang, al wordt het moeilijk om de agressiviteit van de Zonda R en Revolucion te overtreffen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...