VIDEO: Elektrische Mazda vernedert Tesla Model S

electric mazda mx5 headerEerlijk gezegd, wij hadden het in de verste verte niet zien komen, maar deze opgesmukte elektrische Mazda MX-5 maakt brandhout van de Tesla Model S in een dragrace.

We hadden er graag ook bij vermeld dat het nipt was, maar dat kunnen we gewoonweg niet. Een verschil van maar liefst 3,5 seconden in een 1/4 mile dragrace is immens. De Mazda klokte af op een zeer scherpe 9,27 seconden. De Tesla kwam veel later en passeerde de eindstreep na 12,77 seconden.

De elektrische mx-5 haalde aan de eindstreep maar liefst een snelheid van 228,5 km/h. Ook hier een immens verschil met de Tesla. De Tesla model S haalde slechts een snelheid van 164 km/h. Voor de mensen die het graag uitgerekend zien: een verschil van 64,5 km/h

Natuurlijk moeten we het een beetje nuanceren. Heel eerlijk kan je de strijd moeilijk noemen. De Tesla was een stockwagen (wel het P85 Performance model). De MX-5 daarentegen was op alle mogelijke manieren opgedreven en gemaakt voor een schitterende dragrace performance. Het kostplaatje voor de MX-5 zal dan ook stukken hoger liggen.

Gelukkig hebben we ook videomateriaal ter beschikking met dank aan onze collega’s van Road Test TV. Wij kunnen eruit concluderen dat een elektrische Mazda MX-5 met achterwielaandrijving nog een hoop plezier zou kunnen opleveren. Misschien een ideetje voor later? (via: Road Test tv)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...