Spyshots: BMW X5 M & X6 M

Spyshots: BMW X5 M & X6 MNu de BMW X5 en X6 gelanceerd werden, is het uitkijken naar wat de M-divisie ervan zal maken!

De stoere terreinwagens bovenaan het gamma van BMW hebben heel wat fans en enthousiastelingen, al is er ook een grote groep die het maar niets vindt. Vooral de X6 is met zijn minder conventionele koetswerkbouw het mikpunt van heel wat spot, al veranderd het verhaal als je er een reusachtige benzinemotor inlepelt. Dat is wat de M-divisie van BMW van plan is voor de nieuwe generatie X5 M en X6 M, volgens de laatste geruchten krijgen ze beiden hun onthulling op het komende Autosalon van Moskou in augustus. Gezien de grote afzetmarkt en vermogende tsaren is dat geen onlogische (marketings)keuze!

Zowel de krachtigste BMW X5 als X6 volgen eenzelfde succesrecept: een aanwezige voorbumper die je angst doet uitzweten, brede zijschorten en een dubbele uitlaat achteraan. De velgen komen enkel in maatje groot, groter en reusachtig, anoniem rondrijden in de buurt of gaan offroaden in de Ardennen zit er niet meer in. Motorisch blijft de 4.4-liter V8 trouw op post, al verwachten we wel een kleine vermogenstoename tot een 560 tal bereidwillige paarden. Met een doordacht dieet zouden de snelle Sports Utility Vehicle (X5) en Sports Activity Coupé (X6) een honderdtal kilogram lichter uitkomen, wat de prestatiecijfers ook positief zullen beïnvloeden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...