Jaguar toont virtuele voorruit

Jaguar Land Rover - Virtual Windscreen
Jaguar & Land Rover tonen een voorpoefje van hun Virtual Windscreen voor de openbare weg en het circuit.

Een head-up display is nuttiger dan je denkt, zeker wanneer je na een weekje rijden terug in je oude vertrouwde vierwieler zonder dergelijke high-tech aan boord stapt. De optie verhoogt het comfort en de veiligheid, al is natuurlijk niets voor niets. Met schermpje of zonder schermpje, BMW lijkt ons tot vandaag heer en meester in de commercialisering van de technologie. Vroeg of laat voert elke constructeur het in, al worden de limieten nu al naarstig afgetast.

Jaguar & Land Rover komen zo met hun Virtual Windscreen, een systeem dat niet enkel snelheids- en navigatie-informatie op de voorruit projecteert, maar je geliefde F-Type werkelijk transformeert naar een rijdende spelconsole. Game-ontwikkelaars trachten net het omgekeerde te bereiken, maar Jaguar maakt het met dit systeem mogelijk om onder andere een rijlijn, virtuele kegels of zelfs een ghost car op je voorruit te doen verschijnen. Voornamelijk van toegevoegde waarde op het circuit, maar enkele zaken zouden ook de dagelijkse rit naar het werk moeten kunnen bevorderen.

Verder zijn beide merken ook volop bezig met andere hulpsystemen als een 3D instrumentenpaneel, virtuele achteruitkijkspiegels en systemen waarmee je handsfree de ruitenwissers of het zonneklepje naar beneden doet komen. Onlangs toonden de Britten ons ook nog de doorzichtige motorkap. Een commerciële lancering is echter nog niet voor meteen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...