Spyshots: Renault Espace 2015

Spyshots: Renault Espace 2015Over enkele maanden zal Renault op het Autosalon van Parijs de nieuwe Espace onthullen, tot die tijd moeten we het doen met deze spyshots.

De Renault Espace is al op de markt sinds 1984 en al altijd hét voorbeeld geweest voor menig grote familiewagens. Na de stevige crisis in Europa werden grote MPV’s minder interessant, voornamelijk de crossovers namen die favorietenrol over. De huidige Renault Espace loopt dan ook op zijn laatste adem, de vijfde generatie staat alreeds de popelen om het terug te gaan waarmaken. In Frankfurt zagen wel al de Initiale Paris designstudie en stiekem gewoon de voorbode voor de nieuwe Espace, onderstaande spyshots komen vrij hard overeen als je wat moeite doet om door de dikke laag camouflage probeert te kijken. Als dat toch nog te moeilijk mocht zijn kan je ook al eens een blik werpen naar de kleurloze patentfoto’s.

Desondanks de wagen er heel wat slanker en dynamischer uitzien op de spyshots zou de wagen ongeveer dezelfde afmetingen behouden dan het huidige model, het designteam deed dus haar uiterste best om de nieuwe succesvolle familielijn – met onder andere de Captur, Clio en Twingo – door te trekken naar de hoger gepositioneerde Renault modellen. Het motorisch aanbod zal tevens meer afgestemd worden op de hedendaagse noden, we kijken voornamelijk uit naar de lancering van de nieuwe 1.6-liter turbodiesel. Onderhuids werd er gelukkig ook heel wat gesleuteld aan een nieuw modulair platform dat ook de nieuwe Laguna krijgt, inzake gewichtsbesparing levert dit alreeds een hoop kilo’s minder op! Binnenin zou er een meer moderne en sportieve sfeer moeten hangen met knappe materialen en dito afwerking zonder de praktische inborst overboord te gooien, al moeten we voor een officiële bevestiging toch nog even geduld hebben.

Lees hier onze rijtest met de huidige Renault Espace!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...