Video: Hyundai Genesis Sedan rijdt autonoom

Video: Hyundai Genesis Sedan rijdt autonoomOp een bijzonder unieke wijze toont Hyundai de diverse highend veiligheidssystemen van de nieuwe Genesis Sedan!

De nieuwe Hyundai Genesis Sedan speelt het deze keer op een ander niveau, hij openlijk zijn vizier op de bestaande Duitse premiummerken. Een riante uitdaging, gelukkig gingen de Koreaanse ingenieurs niet over 1 nacht ijs en werden er kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling van het nieuwe vlaggenschip. Ook de designafdeling deed zijn best met een bijzonder knap geheel dat de nodige flair en statigheid met zich meedraagt.

Op een afgesloten testtrack bewijst Hyundai dat de vele veiligheidsfeatures van de Genesis in staat zijn tot het autonoom verplaatsen zonder input van de chauffeur, al zijn ze zo eerlijk om toe te geven dat hier en daar enkele systemen werden aangepast voor deze stunt. Hoe dan ook, we zien dat de rijbaanassistent, adaptieve cruise control en automatische remsystemen prima functioneren. Tenzij je zelf het risico wilt nemen zal je de Koreanen op hun woord moeten geloven, met een extra “making off” video willen ze alvast de authenticiteit van de stunt bevestigen.

We hadden het zelf niet verwacht maar toch komt de Genesis Sedan beschikbaar in België. Voor de scherpe prijs van net geen €65.000 krijg je een full option model zonder beschikbare opties al mag je zelf wel een koetswerkkleurtje kiezen. Motorisch is er ook geen keuze, een 3.8-liter V6 benzinemotor met een ingenieus vierwielaandrijvigingsysteem (HTRAC) is sowieso jouw partner in crime. Deze levert 315 pk en 400 Nm koppel en een eigen ontwikkelde automaat met 8 verzetten moet voor een zijdezachte rij-ervaring zorgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...