Nieuwe Renault Twingo vanaf 9.650 euro

Officieel: Renault Twingo 2014De derde generatie Renault Twingo wordt een plezierige stadswagen dankzij de achterwielaandrijving, vanaf €9.650 is hij de jouwe in België!

We zagen na lang wachten de nieuwe Renault Twingo voor het eerst op het Autosalon van Genève in maart begin dit jaar, tegen de herfst zal hij zijn opwachting maken in Belgische showrooms. Meer dan 20 jaar na het eerste model brengt Renault de Twingo terug volledig vooraan in het segment met zijn compacte afmetingen, een guitig uiterlijk, een stevige portie innovatie én vele personaliseringsmogelijkheden.

Daarnaast werd er heel wat energie gestoken door de Franse ingenieurs om het interieur zo ruim mogelijk te maken, een opkomende trend binnen het segment. In vergelijking met het vorige model heb je binnenin tot 22 cm meer plaats desondanks de wagen 10 cm korter is, in de koffer past er maar liefst 205 liter bagage. Dankzij de hoge zitpositie zou je ook een prima zicht rondom hebben, ideaal voor in de stad. Qua technologie werd er ook gekeken wat er anno 2014 noodzakelijk leek, zo verwelkomen we maar liefst 2 multimediasystemen – de R&GO en het R-Link systeem – en kan je optioneel internettoegang verkrijgen in je kleine Fransoos.

Motorisch kan je kiezen uit de nieuwe 1.0-liter SCe benzinevariant met 70 atmosferische pk’s ofwel de 0.9-liter TCe met 90 paarden die zoals gezegd de achterwielen aandrijven. Voor de transmissie werd er gekozen voor een manuele vijfbak. Allen scoren ze prima verbruikscijfers en een beperkte CO2 uitstoot, al wachten we nog op een eigen test alvorens we de Twingo teveel bewieroken.

Om de lancering in september een duwtje in de rug te geven werd er een nieuwe Hello! uitvoering voorzien die een royale basisuitrusting met zich meebrengt voor de aantrekkelijke prijs van €9.650! In ruil voor dat bedrag krijg je diverse veiligheidssystemen (ABS, ESC, ASR, HSA), LED dagrijlichten, een boordcomputer, een snelheidsbegrenzer, centrale vergrendeling met afstandsbediening, ISOFIX bevestigingspunten achteraan, getinte ruiten. Daarboven volgen nog het Helios en Exeption uitrustingsniveau die nog beter doen qua uitrusting.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...