Spyshots: Kia Sorento 2015

Spyshots: Kia Sorento 2015De laatste generatie Kia Sorento stamt af uit 2009, hoog tijd om een nieuwe versie te lanceren!

De Kia Sorento staat sinds jaar en dag bekend omtrent zijn veelzijdigheid en inzetbaarheid en dat voor een bijzonder interessant prijskaartje. Dat het interieur in ruil nogal Amerikaans aanvoelt, mag de pret niet drukken, de wagen is daarginds dan ook nog meer populair dan hier. Intussen gaat de huidige Sorento toch al enkele jaren mee en zijn grote terreinwagens minder interessant gezien de stevige taksen en vele crossovers, maar toch komt Kia binnenkort met een opvolger. Onderstaande foto’s tonen een stevig ingepakte Koreaan die onderworpen wordt aan een test in de Zwitserse bergen, ergens in het najaar zal Kia de wagen officieel voorstellen.

Naast een opfriskuur voor het interieur en een technologische injectie zien we voornamelijk een groter koetswerk. Dat zal resulteren in een grotere kofferruimte of meer beenruimte voor de 3e zetelrij. Het beschikbare motorenaanbod met enkel grote benzine- dieselvarianten lijkt op het eerste zicht een serieus pijnpunt voor een nieuw succesverhaal in Europa, al wordt er al een poos gefluisterd over een hybride aandrijflijn die hier wél interessant zou zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...