Fiat transformeert zebrapaden naar verjaardagskaarsjes

Fiat transformeert zebrapaden naar verjaardagskaarsjesHeb je dinsdag ook die versierde zebrapaden in ondermeer Brussel, Antwerpen en Luxemburg opgemerkt?

De schuldige hiervoor was Fiat die op deze manier de jarige Cinquecento nogmaals in de schijnwerpers wou plaatsen. Dag op dag is het vandaag – 4 juli 2014 – exact zeven jaar geleden dat de tweede generatie Vijfhonderd het levenslicht zag op het Autosalon van Genève, een halve eeuw ervoor deed de originele Fiat 500 hem dat kunstje al eens voor. Naast het historische verleden sieren de vrouwelijke vormen, compacte motoren en vele personaliseringensmogelijken de kleine Italiaan.

Deze kaarsjes werden getekend in verschillende steden in Europa op een aantal kruispunten. Er werden vlammen aangebracht bovenaan de witte strepen van de zebrapaden, waardoor ze getransformeerd werden tot verjaardagskaarsjes. In België werd deze guerrilla-actie gehouden in Antwerpen en Brussel waar ze de vroege vogels trakteerden op een gratis glimlach. Op een internationale website werden alle foto’s verzameld waarmee ze nogmaals willen duidelijk maken dat de knappe 500 je heel wat plezier kan schenken. Na de ochtenddrukte bevestigde Fiat wederom zijn ecologische inborst en verwijderde terug alle aangebrachte opschriften!

Met een productie van meer dan een miljoen exemplaren kunnen ze in Lingotto zeker van een succesverhaal spreken, al deed de oldschool 500 nog heel wat beter tijdens zijn 18-jarige carrière. Met de uitbreiding van de Cinquecento familie met de 500 L, Trekking, Living en straks ook de 500X ziet het er nog niet naar uit dat deze generatie op zijn einde loopt. Happy Birthday!

Fiat België schenkt alle 500 eigenaars deze maand een leuke korting, lees hier meer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...