Video: Mercedes S63 AMG Coupe in actie

Video: Mercedes S63 AMG Coupe in actieDe gloednieuwe Mercedes S-Klasse Coupé moet de oude CL doen vergeten. Om dat proces wat te versnellen werden er bewegende actiebeelden geschoten met de S63 AMG!

De Coupé-variant bouwt – zoals je waarschijnlijk al doorhad – verder op het elan van de nieuwe S-Klasse en kon ons vanaf de eerste kennismaking alreeds enthousiasmeren. Met de vorige generatie Mercedes CL-Klasse kon je ook steevast uitpakken, al lijkt het verhaal nu tot in de puntjes volledig te kloppen. Zowel qua design, motoren als rijcomfort moet dit ongeveer het summum zijn voor diegenen die er niet vies van zijn zelf het stuur in handen te nemen. Als het nog wat sportiever mag, zijn er gelukkig ook de AMG-varianten.

Momenteel is de krachtigste S-Klasse Coupé de S63 die maar liefst 585 brute paarden en 900 Nm huisvest onder de 5.5-liter V8 motorkap. Stoplichtsprintjes trekken is daarmee en fluitje van een cent, afhankelijk van je keuze voor de 4Matic vierwielaandrijving katapulteer je deze bolide in 3,9 of 4,3 seconden voorbij de 100 km/u mijlpaal. Qua prestatiedrang zit het dus allemaal wel snor, dankzij een technologisch arsenaal ben je ook goed voorzien van gadgets en rijhulpsystemen. Het indrukwekkendste is ongetwijfeld de Active Curve Tilting dat het koetswerk laat overhellen in de bochten om zo de wagen in evenwicht te houden.

Genoeg gepraat over cijfers en hightech gadgets, speakers op 10 en genieten maar van deze video!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...