Dodge Challenger SRT Hellcat = Muscle²

2015 Dodge Challenger SRT SuperchargedDe nieuwe Dodge Challenger zomaar een “Muscle Car” noemen, is eerder een understatement.

“De nieuwe Challenger SRT Hellcat krijgt meer dan 600 paarden.” Dit bericht kregen we oorspronkelijk te horen van Dodge bij de eerste bekendmaking van een nieuwe Hellcat. Sinds gisteren weten we dat het uiteindelijk net ‘iets’ meer is geworden. Het nieuwe monster van Dodge is goed voor maar liefst 707 pk. Hiermee wordt het de krachtigste Muscle Car die ooit in productie is genomen.

Om zoveel kracht te kunnen voorzien doet de Hellcat beroep op een 6.2-liter V8 HEMI Hellcat motor. En niet zomaar één. Deze motor is de krachtigste V8 ooit geproduceerd door Dodge EN is het eerste ‘supercharged’ HEMI-motorblok. Gelukkig heeft Dodge er rekening mee gehouden dat je niet altijd de volledige kracht ter beschikking wil hebben. Soms is minder ook genoeg. (en dan hebben we het vooral over minder verbruik) Daarom krijg je bij de nieuwe Challenger twee sleutels: een zwarte en een rode. Met de rode sleutel beschik je over de volledige capaciteit de V8, maar indien een vriend vraagt of hij even met je wagen mag rijden, dan geef je hem misschien beter de zwarte sleutel. Deze zorgt voor een automatische begrenzing waardoor de motor ‘slechts’ 500 pk levert.

Ondanks het feit dat de motor de meest ingrijpende verandering is, heeft Dodge ook het uiterlijk nog even onder handen genomen. De designers hebben de 1971 Challenger nog eens goed bekeken en trachtten zowel het uiterlijk als het interieur een zo retro mogelijke look te geven. Volgens ons is dit zeker en vast gelukt.

De nieuwe Dodge Challenger SRT Hellcat wordt een rasechte Amerikaan. De productie kan dan ook nergens anders gebeuren dan in de Dodge fabriek van Brampton, Ontario. In Amerika zal hij te koop zijn vanaf het derde kwartaal van 2014, in Europa wordt het vermoedelijk net als bij de nieuwste SRT Viper importeren geblazen.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...