Spyshots: Mercedes C63 AMG Break loopt zich warm

Spyshots: Mercedes C63 AMG Break loopt zich warmNu de Mercedes C-Klasse Break voorgesteld is kunnen we gezamenlijk uitkijken naar de extra sportieve AMG variant!

De Mercedes C-Klasse Break – of Estate/T-Model in andere landen – is ongetwijfeld een stuk praktischer dan zijn Berline broertje terwijl hij niet moet inboeten op vlak van design, luxe en rijcomfort. Het is dan ook niet onlogisch dat de verkoopcijfers van deze variant steevast potten breken, ook het zakelijk segment weet een Break te appreciëren. Het sportieve segment zit op zijn beurt nog even op de honger want de onthulling van de C63 AMG modellen staat pas voor 24 september op de planning.

Zowel voor de Berline als de Break verwachten we een gemeenschappelijke onthulling en een act de présence op het Autosalon van Parijs in oktober, later volgt er ongetwijfeld ook een AMG versie van de komende C-Klasse Coupé en Cabriolet. Het kloppende hart van deze sportieve generatie wordt gedeeld met de komende AMG GT, al wordt het vermogen van de 4.0-liter V8 hier wat ingetoomd tot een 450 tal paarden. De geruchten over een krachtigere S versie slepen ook al enkele maanden aan, die zou dan bijna 500 pk meekrijgen!

Dankzij de aanwezige camouflagetape kunnen we nog geen finaal oordeel geven over de styling van dit sportieve werkpaard, al hebben we een mooie preview gekregen met de C-Klasse Break AMG Line. We verwachten voor de C63 AMG variant sowieso een aangescherpte voorbumper, agressieve grille, brede zijschorten en een dubbele uitlaat aan beide kanten achteraan. Om al het vermogen goed de baas te kunnen worden de remmen ook voorzien van een upgrade, qua weggedrag mag je vertrouwen op de kunnen van de heren uit Affalterbach.

Nu de nieuwe BMW M3 zijn weg gevonden heeft naar de dealers en de openbare weg kijken we reikhalzend uit naar een nieuwe strijd binnen het D-segment. De Audi RS4, BMW M3 Berline en Mercedes C63 AMG doen hun ding allemaal op hun eigenste manier terwijl de overige concurrentie maar al te graag ook een stuk van de taart willen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...