Spyshots: Nieuwe Volkswagen Tiguan

Spyshots-Volkswagen-VW-Tiguan-2015De Tiguan was een volwaardig succesverhaal voor Volkswagen, daarom worden kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie!

De stoere crossover versie van de legendarische Volkswagen Golf kon al heel wat kooplustigen charmeren sinds 2007, ook de gefacelifte versie uit 2011 had een serieus aandeel in het succes. De nieuwe generatie zou het levenslicht nog zien tegen het einde van 2014, voor de Belgische markt zal de lancering weggelegd zijn op het Autosalon van Brussel! Naast een reguliere Tiguan zou er ook een grotere variant komen met een extra zetelrij, daarnaast zijn er ook geruchten over een driedeurs Tiguan Coupe versie.

Op onderstaande spyshots tijdens de ontwikkeling zien we nog wat rare afdekpanelen en afgeplakte onderdelen, we verwachten dat het uiteindelijke resultaat niet zoveel zal verschillen met deze recente impressie. Qua opbouw zal er ook voor de Tiguan geopteerd worden voor het flexibele MQB platform met optioneel vierwielaandrijving, het motorenaanbod zal ook niet verrassend zijn voor wie het wat volgt. In België zullen de 1.6-liter en 2.0-liter TDI’s het merendeel van de verkopen op zich nemen, een sporadische ziel zal opteren voor de 1.4-liter TSI. Met vermogens tussen 110 en 163 pk kan iedereen wel uit de slag geraken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...