Officieel: Ford Focus ST Facelift & Diesel

Ford Focus ST Facelift - Ford Focus ST Diesel
De Ford Focus ST krijgt een facelift én ook een potente diesel onder de motorkap.

Na de opfrisbeurt van de reguliere Ford Focus op het Autosalon van Genève stelt Ford nu ook zoals aangekondigd een kleine facelift voor van haar hot hatch. Het model kreeg aangepaste bumpers, een nieuwe motorkap en slankere koplampen. Ook de mistlichten en het schoeisel kregen een update, terwijl binnenin grote wijzigingen eindelijk voor een geslaagd dashboard zorgen. Verder werd het stuur afgeplat, is er voortaan een smart USB oplader en kreeg de bediening van de airco een nieuwe look & feel.

Maar de belangrijkste aanvulling komt onder de motorkap, want daar komt voor het eerst in de geschiedenis van de Focus ST ook een dieselmotor te liggen. Een 2.0-liter TDCi levert een vermogen van 185 pk en een koppel van 400 Nm, goed voor een sprint van 0-100 km/u in 8,1 seconden en een topsnelheid van 217 km/u. De Golf GTD -hoewel ietsje sneller in de sprint (7,5s)- mag zich zorgen beginnen maken! De 2.0-liter EcoBoost met 250 pk en 360 Nm blijft natuurlijk ook op post, maar die haalt geen verbruik van amper 4,4 liter/100 km noch een CO2-uitstoot van 114 g/km.

Tot slot werd ook de ophanging aangepakt met een nieuwe vering vooraan en sportievere schokdempers. De stuurbekrachtiging werd geoptimaliseerd, het Torque Vectoring Control systeem kreeg de laatste elektronische update en een nieuwe Electronic Transitional Stability functie zorgt ervoor dat wisselen van rijvak zelfs in de meest extreme situaties onder controle blijven. Ford zal de nieuwe Focus ST en Focus ST Diesel ter bestelling aanbieden vanaf de herfst, de eerste leveringen zijn voor begin 2015.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...