Officieel: Peugeot 208 GTi 30th Anniversary

Peugeot 208 GTi 30th Anniversary
Peugeot viert op Goodwood de dertigste verjaardag van de 205 GTi met een speciale -en extra krachtige- 208 GTi.

Evenementen als het Goodwood Festival of Speed zijn hoogdagen voor constructeurs en de ideale gelegenheid om iets nieuws voor te stellen. Peugeot brengt zo een exclusieve editie van de 208 GTi ter ere van de dertigste verjaardag van zijn legendarische voorvader: de 205 GTi. De verkopen zouden beginnen vanaf november 2014. Naast het opvallende rood-zwarte exterieur krijgt deze 208 GTi 30th Anniversary Edition ook nog 18-inch lichtmetalen velgen mee met Michelin Pilot Super Sport banden en werd het vermogen opgekrikt.

De 1.6-liter THP levert voor de gelegenheid 208 (+8 pk) en 300 Nm koppel (+25 Nm). Geen immense toename, maar we herinneren ons al te levendig dat de Peugeot 208 GTi al zeer vlot voor de dag komt. Van 0-100 km/u doet het pittige wagentje in 6,5 seconden en één kilometer uit stilstand duurt 26,5 seconden. Om een TT in Goodwood volledig geslaagd te maken, werden tot slot ook nog een Torsen sperdifferentieel en een extra sportieve ophanging gemonteerd.

Peugeot 208 GTi 30th Anniversary - Goodwood Festival of Speed

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...