Spyshots: Alfa Romeo 4C Spider

Spyshots: Alfa Romeo 4C SpiderVolgend jaar komt de Alfa Romeo 4C Spider op de markt, in tussentijd wordt alles nog eens goed getest!

We zagen – vrij onaangekondigd – een bijzonder knappe Alfa Romeo 4C Spider op het Autosalon van Genève begint dit jaar. Belangrijk was het toevoegsel Concept, maar de wagen zag er zo goed als productierijp uit! Toch hadden ze nog een jaar ontwikkelingstijd nodig ,want de wagen zal maar volgend jaar geproduceerd worden. Waarschijnlijk willen ze de verkopen van de 4C Coupe ook nog wat ademruimte geven.

Naast een stoffen dak moet je toch eens goed kijken om de verschillen terug te vinden tussen de open en gesloten Alfa Romeo 4C. De fel bekritiseerde koplampen kregen al een meer geslaagde make-over en achteraan bemerken we een centraal geplaatste dubbele uitlaat, het wordt moeilijk om de schoonheid van het uiteindelijke productiemodel niet te appreciëren.

De Alfa 4C Spider krijgt ongetwijfeld dezelfde hitsige viercilinder die in staat is om 240 pk en 350 Nm te genereren, de zestraps TCT transmissie is de verantwoordelijke voor de overbrengingen. Dakloos cruisen in Monaco staat bij deze hoog op onze bucketlist, wanneer je het tempo wat opdrijft kan je in 4,5 seconden naar 100 km/u gekatapulteerd worden. Over de uiteindelijke naam en het bijhorende prijskaartje zijn nog wat twijfels, al zal dat wel uitgeklaard worden in 2015!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...