Officieel: Seat Leon X-Perience

Seat Leon ST X-Perience
Ook Seat krijgt een “Allroad” in het gamma: dit is de Leon ST X-Perience.

Een Skoda Octavia Scout, Volkswagen Passat Alltrack of gewoon een goede ouderwetse Audi A4 Allroad, logisch dat ook Seat een stukje van de met plastic verstevigde taart wilde. Een met 15 mm hogere rijhoogte en aluminium bescherming onderaan vervolledigen samen met 17-inch of 18-inch lichtmetalen velgen en stoerdere zijschorten het plaatje.

Binnenin krijgt de Seat Leon ST X-Perience (optioneel) bruin leder met Alcantara en oranje stiksels, goedkopere modellen doen het nog steeds met een stoffen bekleding. Een speciale badge mocht natuurlijk evenmin ontbreken, terwijl de koffer nog steeds plaats biedt aan 587 liter tot wel 1.470 liter bij het neerklappen van de achterbank.

Om toch een beetje geloofwaardig over te komen, wordt de Leon ST X-Perience uitsluitend aangeboden met vierwielaandrijving. Vermogen en koppel worden verzorgd door een 1.8-liter TSI met 180 pk en 280 Nm, een 1.6 TDI met 110 pk en 250 Nm of een 2.0-liter TDI. Deze levert naar gewoonte 150 pk (320 Nm) of 184 pk (380 Nm). Schakelen kan steeds via een manuele zesbak of een DSG-automaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...