Officieel: Jaguar F-Type Project 7

Jaguar F-Type Project 7
Jaguar’s nieuwste Special Operations divisie krijgt al extra werk: deze F-Type Project 7 gaat in gelimiteerde productie.

Zo’n twee weken geleden kondigden Jaguar & Land Rover hun nieuwe Special Operations divisie aan, vanaf donderdag kunnen ze hun kwaliteiten al tonen op het Goodwood Festival of Speed. De afdeling creëerde de snelste en meest vermogende productie-Jaguar ooit: de F-Type Project 7.

Om die titel te verdienen werd er onder de motorkap beroep gedaan op de gekende supercharged 5.0-liter V8. Deze levert in de F-Type Project 7 niet 550 pk, maar een dikke 567 stuks. Gekoppeld aan de standaard achttraps automaat doet de snelle kat het sprintje van 0-100 km/u in slechts 3,9 seconden, de topsnelheid van deze cabrio bedraagt 299 km/u.

Natuurlijk kreeg de wagen enkele aanpassingen om met al die kracht en snelheid om te gaan: nieuwe anti-roll bars, een strakkere voorophanging, adaptieve dempers, stijvere veren, carbon-keramische remmen en een torque vectoring systeem werden geïnstalleerd. Aan de bestuurderskant zien we ook een trekje van de historische Jaguar D-Type en dankzij een nieuwe aero-kit werd 177% extra downforce bekomen om de wagen aan topsnelheid tegen de grond te houden. ‘Slechts’ 250 stuks zullen gebouwd worden en vanaf mid 2015 op de weg verschijnen, maar over de prijs wordt nog met geen woord gerept. (Via: Auto Express)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...