Kostprijs Hyundai Genesis Sedan in Belgie: €64.999

Hyundai Genesis SedanHet was lang afwachten maar nu is de kogel door de kerk, de Hyundai Genesis komt naar België én kost €64.999 all-in!

Op het Autosalon van Genève zagen we de knappe Genesis Sedan in vol ornaat op de beursvloer, al was het toch even afwachten op een meer interessante krachtbron voor onze regio. De statige Koreaan werd namelijk enkel voorgesteld met een 3.8-liter V6 benzinemotor terwijl in het luxueuze E-segment een potente diesel niet mag ontbreken. Toch gelooft Hyundai België er in en importeert de Genesis Sedan al worden de verwachtingen per direct getemperd, het is eerder een statement dan een toekomstige verkoopstopper.

Om de Hyundai Genesis toch wat zuurstof te geven in het voornamelijk Duitse segment komt hij met een stevige basisuitrusting, extra opties aanvinken is bovendien niet mogelijk. De Genesis sedan komt in België namelijk standaard met lederen bekleding, een schuifdak, een heads-up display, 360° camera, elektrisch stoelen die zowel verwarmd als geventileerd kunnen worden, keyless go, bi-Xenon verlichting, … Je krijgt gelukkig wel nog de keuze uit 10 leuke koetswerkkleuren en 5 verschillende interieurbekleding, al zit dit alreeds in de complete prijs van net geen €65.000!

De V6 met directe benzine-inspuiting levert 315 pk en een koppel van 397 Nm. Standaard wordt die motor aan een Shifttronic automaat met 8 verhoudingen gekoppeld én aan de in-house ontwikkelde HTRAC vierwielaandrijving, al worden de achterwielen prioritair behandeld. Dankzij het Drive Select Mode systeem kan je kiezen uit een passende Normal, Comfort of Sport setup. Gezien de ontwikkeling in het Europese testcentrum nabij de Nürburgring verwachten we een vrij strak weggedrag.

Vanaf september kan je terecht bij een select groepje van Hyundai dealers in België en Luxemburg voor de bestelling van je luxe Genesis, als extra troef wordt er maar liefst 5 jaar garantie voorzien zonder kilometerbeperking. Wij kijken alvast uit naar een kennismaking!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...