Volvo lanceert nieuwe Drive-E motoren voor V40

Volvo-V40-faceliftDe V40 kreeg een update en kan voortaan geleverd worden met de nieuwe en krachtigere versies van de Drive-E motor.

Mensen die graag dat tikkeltje extra power onder de rechtervoet willen kunnen nu ook bij Volvo terecht. De kleinste onder de Volvo’s kan vanaf heden ook rekenen op een stevige viercilinder krachtbron. Zo kan je kiezen tussen de V40 D4 met een 2.0-liter turbodiesel met 188 pk of de V40 T5 met een Twin-Turbo aangedreven benzinemotor die een mooie 242 pk levert.

Zoals elk lid van de Drive-E familie is ook de D4 gebaseerd op een nieuw systeem van injectie druksensoren. Deze zorgen voor een betere brandstofdosering waardoor de motor zachter loopt en de uitlaatgassen beperkt blijven. De uitstoot bij de manuele versnellingsbak is maar 99 g/km en het gecombineerd verbruik zou slechts 3,2 l/100 km bedragen. De topsnelheid van de D4 bedraagt 225 km/h en een spurtje naar 100 km/h neemt maar 6.8 seconden in beslag.

Volgens Michael Fleiss, het hoofd van Volvo afdeling aandrijflijnen, wil het bedrijf uiteindelijk vier benzineversies aanbieden tussen de 150 – 300 pk en 4 dieselversies tussen de 120 – 230 pk. De motoren bestemd voor de Europese markt zullen in Zweden gebouwd worden, terwijl de motoren voor de Chinese markt in China zelf zullen geproduceerd worden. Volgens Fleiss wordt de logische volgende stap een 1.5-liter driecillinder met zowel een diesel als benzine variant. (Via: Autocar)

volvo-drive-e-engine

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...