De Ferrari 458 Speciale Spider komt eraan!

De Ferrari 458 Speciale Spider komt eraan!Vorig jaar zagen we in Frankfurt nog de 458 Speciale, dit najaar brengt Ferrari ons de 458 Speciale Spider!

De Ferrari 458 Speciale productie draait momenteel op volle toeren en overal ter wereld kunnen de gelukzalige eigenaars zich vergrijpen aan de 4.5-liter V8 en de bijhorende 605 pk’s. Dit najaar zal Ferrari ons de dakloze variant voorstellen, naar alle waarschijnlijk zal dit gebeuren op het Autosalon van Parijs begin oktober.

Net zoals bij de voorgaande Ferrari 430 Scuderia 16M Spider komt er een gelimiteerde productie van slechts 499 stuks en gezien de stevige basisprijs van de Coupé zal je toch diep in de buidel moeten tasten. De dealers zijn momenteel al aan het polsen bij hun cliënteel, indien je interesse hebt voor de 458 Speciale Spider haast je jezelf dus best naar de dealer. Voor een klein land als België kan dat opmerkelijk genoeg vrij eenvoudig: zowel in Gent, Brussel als Antwerpen vind je een officiële vertegenwoordiger van het legendarische sportwagenmerk uit Maranello.

Tot heden zijn er geen testwagens of schetsen beschikbaar, maar gelukkig was de digitale kunstenaar DJ zo vriendelijk genoeg om een 458 Speciale en een 458 Spider visueel te combineren. We verwachten dus een hardtop die wegklapt achteraan en daarmee de motor onzichtbaar maakt, qua vermogen verwachten we soortgelijke cijfers als de Speciale. Maar wanneer je nog meer wil dan een topsnelheid van 320 km/u en een sprinttijd van 3 seconden, dan moet je misschien toch wachten op de LaFerrari Spider?

Gespot: Ferrari 458 Speciale te Monaco - Knokke Zoute Grand Prix

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...