Officieel: Ford Fiesta Red & Black Edition

Ford Fiesta Red and Black Editions
Ford onthult de Fiesta Red & Black Edition met een extra pittige Ecoboost onder de motorkap.

Na de overwinning van de Rode Duivels daarnet hadden we er graag ook wat geel bijgestoken, maar Ford houdt het voorlopig bij Rood en Zwart. Deze twee speciale edities zullen enkel beschikbaar zijn op bestelling en arriveren bij de dealers vanaf september. Al vrezen we op de foto’s af dat het wel eens een exclusief Engelse bedoening kan blijven…

Race Red en Panther Black zijn natuurlijk de twee mogelijke basiskleuren, maar ook de sportieve bumpers en zwarte 16-inch of 17-inch velgen onderscheiden hem van het gros der Fiesta’s. Andere zijschorten en een dakspoiler maken het geheel compleet samen met een andere grille, contrasterende spiegelkapjes en enkele glanzend zwarte accenten. hetzelfde kleurenschema wordt doorgetrokken naar het interieur.

Maar deze speciale editie kreeg meer wijzigingen dan de gemiddelde facelift dezer dagen: onder de motorkap werd de 1.0-liter driecilinder Ecoboost extra gekieteld. Het motorblokje levert niet 100 pk, niet 120 pk, maar een dikke 140 pk. Meer vermogen per liter dan de Bugatti Veyron en Ferrari 458 Speciale, daarmee kan je volgens Ford aan de toog mee uitpakken. De sprint van 0-100 km/u doet de kleine stadswagen in 9 seconden, de topsnelheid van de driepitter ligt op 201 km/u.

En als het nog wat meer mag zijn: de Fiesta Red & Black Editions krijgen een sportieve ophanging, een nieuwe set verhoudingen voor de manuele vijfbak alsook een sportievere stuurbekrachtiging. Ford levert duidelijk geen half werk! Tot slot blijft dit sportieve wagentje voordelig in te schrijven: het gemiddelde verbruik van 4,5 liter/100 kilometer komt overeen met een CO2-uitstoot van amper 104 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...