Qoros komt met allereerste conceptcar!

Qoros 9 headerQoros zet nog maar net zijn eerste stappen op de Europese markt, maar kijkt al reikhalzend uit naar de toekomst.

Qoros blijft niet bij de pakken zitten. Ondanks het een nog zeer jong bedrijf is, droomt het nu al weg naar 2020. Kwestie van even te tonen dat het menens is. Hoewel hoofd van design, Gert Volker Hildebrand, normaal alle vormgeving voor zijn rekening neemt, is de Qoros 9 sedan, tegen de verwachting in, ontworpen door de 29-jarige Koreaan: Jihoon-Seo. Deze student aan de Coventry University School of Art and Design liep vijf maanden stage bij Qoros om de ideeën en verwachtingen van het bedrijf te leren kennen. Als eindjaarsproject schudde Jihoon dit Amerikaans aandoende concept uit zijn mouw. Qoros blijft bij zijn mening om de beste studenten een stageplaats aan te bieden waarbij deze jonge generatie designers dezelfde mogelijkheden krijgen als de ‘senior designers’.

Gebaseerd op  de Qoros 3 stelt de Qoros 9 voor hoe het topmodel van de Chinezen er in 2020 zou moeten uitzien. De neus en achterkant van de wagen zijn bijzonder hoog opgetrokken en hoekig, wat ons doet denken aan de Chrysler 300C. Wat er nog in het oog springt zijn de imposante 19 inch aluminium velgen. De verlichting wordt voorzien door LED en Xenonlampen. Opvallend: er zijn op de conceptcar geen zijspiegels aanwezig. Deze zijn vervangen door HD-camera’s die discreet zijn weggewerkt in de uitstekende richtingaanwijzers op de flank.

via: autoblog

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...